Podržavamo inovacije,
podstičemo realizacije!

Generator je naša višegodišnja misija kroz koju podržavamo mikro, mala i srednja preduzeća, startap kompanije, startap neformalne timove i preduzetnike, koji žele da svojim idejama i projektima inoviraju različite segmente poslovanja.

Projekat se održava od 2017. godine i do sada je podržao inovativne preduzetničke ideje, studente sa preduzetničkim inovacijama, pomogao mala i srednja preduzeća da se digitalno transformišu i nagradio one preduzetnike koji su pomagali mikro, malim, srednjim preduzećima da prevaziđu krizu prouzrokovanu pandemijom Kovid-19, kao i one koji direktno utiču na smanjenje karbonskog otiska.

Upoznajte ove heroje u nastavku:

Generator Gamechanger

2020

Generator Gamechanger je lansiran 2020. godine i podržao je digitalne projekte koji pomažu mala i srednja preduzeća da prevaziđu posledice krize izazvane koronavirusom. Prijavilo se više od 170 učesnika, od kojih je izabrano 10 polufinalista, a potom i šest finalista. Žiri je na finalnom onlajn događaju izabrao dva pobednika koji su osvojili po milion dinara za dalji razvoj njihovih projekata.

Generator 2.0

2018-2019

Sa imenom "Generator 2.0" krajem 2018. godine i tokom 2019-te projekat je podržavao mala i srednja preduzeća i preduzetnike. Od 116 prijavljenih, tri porodična preduzeća osvojila su digitalnu transformaciju, implementaciju jedne od predloženih preporuka u vrednosti do 5.000 evra, marketinški preobražaj i medijsku kampanju.

Generator 1.0

septembar - decembar 2017

Pod sloganom „Imaš li inovaciju za milion?“ prvi Generator konkurs u fokusu je imao preduzetničke inovacije. Na konkurs je pristiglo skoro 800 prijava, a pobedniku je pripalo milion dinara za dalji razvoj inovacije, dok je najbolja ideja po mišljenju publike osvojila 500.000 dinara.

Generator Fluo

mart - avgust 2018

Generator Fluo nastavio je misiju prvog konkursa podržavajući ideje onih koji stvaraju budućnost. U finalu se nadmetalo 10 najboljih studentskih preduzetničkih inicijativa, pobednički tim je otputovao u Pariz i upoznavao svet inovacija, dok su mnogobrojni partneri konkursa obradovali druge učesnike vrednim nagradama.


Misiju Generatora podržavaju: