Podržavamo inovacije,
podstičemo realizacije!

Generator je naša višegodišnja misija kroz koju podržavamo mikro, mala i srednja preduzeća, startap kompanije, startap neformalne timove i preduzetnike, koji žele da svojim idejama i projektima inoviraju različite segmente poslovanja.

Projekat se održava od 2017. godine i do sada je podržao inovativne preduzetničke ideje, studente sa preduzetničkim inovacijama, pomogao mala i srednja preduzeća da se digitalno transformišu i nagradio one preduzetnike koji su pomagali mikro, malim, srednjim preduzećima da prevaziđu krizu prouzrokovanu pandemijom Kovid-19, kao i one koji direktno utiču na smanjenje karbonskog otiska.

Upoznajte ove heroje u nastavku:

Generator ZERØ

2021-2022

Generator ZERØ je podržao projekte i rešenja koja doprinose smanjenju emisije ugljen dioksida i ostalih gasova staklene bašte. Konkurs je bio namenjen mikro, malim i srednjim preduzećima, takođe, i startap kompanijama, iz privatnog sektora, kao i startap neformalnim timovima, koji su bili spremni za zelenu tranziciju kroz uvođenje novih proizvoda i usluga ili kroz implementaciju inovacija u internim poslovnim procesima. Na konkurs su prijavljena 72 projekta i rešenja, 10 finalista je dobilo značajnu medijsku promociju i podršku OTP banke, a žiri je na finalnom događaju izabrao pobednika koji je osvojio glavnu nagradu OTP banke, 2.000.000 dinara, dok su partneri dodelili vredne nagrade.

Generator Gamechanger

2020

Generator Gamechanger je lansiran 2020. godine i podržao je digitalne projekte koji pomažu mala i srednja preduzeća da prevaziđu posledice krize izazvane koronavirusom. Prijavilo se više od 170 učesnika, od kojih je izabrano 10 polufinalista, a potom i šest finalista. Žiri je na finalnom onlajn događaju izabrao dva pobednika koji su osvojili po milion dinara za dalji razvoj njihovih projekata.

Generator 2.0

2018-2019

Sa imenom "Generator 2.0" krajem 2018. godine i tokom 2019-te projekat je podržavao mala i srednja preduzeća i preduzetnike. Od 116 prijavljenih, tri porodična preduzeća osvojila su digitalnu transformaciju, implementaciju jedne od predloženih preporuka u vrednosti do 5.000 evra, marketinški preobražaj i medijsku kampanju.

Generator 1.0

septembar - decembar 2017

Pod sloganom „Imaš li inovaciju za milion?“ prvi Generator konkurs u fokusu je imao preduzetničke inovacije. Na konkurs je pristiglo skoro 800 prijava, a pobedniku je pripalo milion dinara za dalji razvoj inovacije, dok je najbolja ideja po mišljenju publike osvojila 500.000 dinara.

Generator Fluo

mart - avgust 2018

Generator Fluo nastavio je misiju prvog konkursa podržavajući ideje onih koji stvaraju budućnost. U finalu se nadmetalo 10 najboljih studentskih preduzetničkih inicijativa, pobednički tim je otputovao u Pariz i upoznavao svet inovacija, dok su mnogobrojni partneri konkursa obradovali druge učesnike vrednim nagradama.

Partneri projekta Generator ZERØ su: