gdd2022

Treće izdanje Generatora dobrih dela

Generator dobrih dela u vidu sajma socijalnog i održivog preduzetništva održan je u Novom Sadu, na Trgu slobode ispred zgrade centrale OTP banke.

Mali domaći brendovi predstavili su proizvode čijom prodajom podržavaju ekološke projekte ili ugrožene grupe, među kojima su i žrtve porodičnog nasilja, osobe ometene u razvoju, socijalno ugrožena deca ili žene izbeglice. Krajem 2019. godine u okviru Generator projekta, pokrenuli smo inicijativu Generator dobrih dela.

Somborske Šnajderke

Somborske Šnajderke okuplja nekadašnje i sadašnje stanarke Sigurne kuće u Somboru i bave se proizvodnjom zaštitnih maski, cegera, kecelja, kuhinjskih rukavica, posteljine, kao i lutaka i odeće.

Saznaj više

Naša kuća

Naša kuća pomaže osobama ometenim u razvoju da se osamostale, a bave se između ostalog ručnom proizvodnjom papira od paklica za cigarete.

Saznaj više

Women on the Way

Women on the Way zapošljava žene izbeglice koje kreiraju modne komade.

Saznaj više

Artists Anonymous

Artists Anonymous novac od prodaje socijalno angažovanih dela donira u humanitarne svrhe.

Saznaj više

Supernatural

Supernatural prodajom kreativnih majica prikuplja sredstva za ekološke projekte.

Saznaj više

Soko skincare

Soko skincare, prirodna kozmetika od sastojaka sa Tare, promoviše održivost, zdrave navike i životni pristup inspirisan prirodom.

Saznaj više

Koozmetik

Koozmetik beskompromisno uzima samo najbolje iz prirode za svoje proizvode.

Saznaj više

Generator dobrih dela je inicijativa OTP banke kojom jača vidljivost i doprinosi afirmaciji socijalnog preduzetništva, proizvođača čiji se poslovni model zasniva na kreativnosti, humanitarnom ili održivom poslovanju. Pokrenuta je krajem 2019. godine u okviru projekta Generator.

Prvi ciklus je podržao šest socijalnih preduzeća kroz organizaciju i promociju novogodišnjeg bazara, na kom su proizvodi preduzeća bili predstavljeni zaposlenima i partnerima Banke. Uprkos pandemiji, početkom 2021. godine u online okruženju organizovan je još jedan ciklus podrške za pet pojedinaca i malih biznisa koji imaju reciklabilne, inovativne i organske proizvode.

OTP banka je strateški je usmerena ka održivom razvoju i zelenoj agendi, a posebnu pažnju posvećuje i socijalno odgovornom aspektu. Kroz različite projekte podržava preduzetništvo, naročito biznise koji u svom radu imaju inovativne, socijalne, ekološke ili zelene elemente.