2. mesto
promene u 24h 2

Beograd

GlutenNo

 5124
 20550

Porodica Prostran, suočena sa ličnim iskustvom intolerancije na gluten, godinama je testirala različite opcije svežih proizvoda od brašna. Želeći da ukusne zalogaje koje pripremaju načine pristupačnim svima, otvorili su pre tri godine svoju prvu bezglutensku kuhinju u Srbiji.

Sada je vreme za novi iskorak – proširenje proizvodnje i tržišta jer, kako kažu, kod njih niko nije drugačiji i ako imate posebnu potrebu u ishrani ne misle da ‘izvoljevate’.

Šta vas je motivisalo da se prijavite na konkurs Generator 2.0?

Do sada smo se organski razvijali i rasli kako je raslo tržište, kao i potrebe klijenata. Sada, posle tri godine poslovanje, smatramo da je došao momenat da napravimo mali iskorak.

Kakvu viziju za digitalnu transformaciju imate?

Želimo da poboljšamo produktivnost i efikasnost prvenstveno u proizvodnji, da inoviramo i samim tim omogućimo stvaranje novih proizvoda i da se približimo široj grupi korisnika, s obzirom na to da smatramo da smo napravili ukusan proizvod za sve.

O kompaniji

Mala porodična firma GlutenNo iz Beograda bavi se izradom svežih, ručno pravljenih i ukusnih proizvoda od bezglutenskog brašna – hleb, lepinja, kolačići, palačinke, pica, knedle sa šljivama…
Vlasnik firme, Siniša Prostran, i sam je iskusio izazove celijakije – intolerancije na gluten, koja ga je dovela do ozbiljnih zdravstvenih problema i teških terapija u trajanju od godinu dana.

Bračni par Prostran, suočen sa nedovoljno informacija, skupim proizvodima i veoma skromnim izborom, počeo je malu kućnu proizvodnju bezglutenskih proizvoda. Iz višegodišnjeg konstantnog eksperimentisanja 2016. godine nastala je ova prva bezglutenska kuhinja u Srbiji.

 

Glasajte za svog favorita!

Projekat sa najviše glasova osvaja nagradu publike – digitalnu transformaciju! Možete glasati jednom dnevno svakog dana do 5. aprila u 12h.

Broj glasova 5124

Beograd

Misiju Generatora podržavaju:

Glasajte za svoje favorite!

Možete glasati jednom dnevno, svakog dana do 5. aprila u 12h.