START
Kako do pobede i zelene promene? Prijavi svoj projekat ili rešenje u par jednostavnih koraka!

Popuni jednostavan onlajn formular. Prijava traje do 20. decembra 2Ø21. godine do ponoći. Od svih pristiglih projekata i rešenja žiri će napraviti uži izbor u skladu sa kriterijumima. Odabrani u uži izbor biće pozvani da pošalju dodatne informacije i da kroz onlajn ili razgovor uživo, bliže upoznaju žiri sa svojim projektom ili rešenjem.

FINALE
Promocija tvog ZERØ rešenja ili projekta

Finalisti će snimiti promotivni video spot u našoj organizaciji i o našem trošku, a njihov prijavljeni projekat ili predlog rešenja će na taj način biti predstavljen na sajtu Generatora, u tradicionalnim medijima, na društvenim mrežama OTP banke i mrežama partnera.

FINALE
Biramo pobednike

Finalisti će na prezentacijama predstaviti svoja rešenja i projekte. Žiri će odabrati pobednika koji osvaja 2 miliona dinara i druge vredne nagrade.

 

KAKVA REŠENJA I PROJEKTE TRAŽIMO?

Biramo i nagrađujemo projekte i rešenja koja doprinose smanjenju karbonskog otiska i bržoj zelenoj tranziciji, bilo kroz svoje proizvode i usluge ili kroz unapređenje svojih poslovnih procesa. Želimo da nagradimo i ona rešenja i projekte kojima je potreban vetar u leđa da bi bili realizovani.

KRITERIJUMI
Rešenja i projekti koje tražimo moraju da budu efikasna i merljiva. Svi smo svesni da je zelena tranzicija neophodna, a rešenja ili projekti moraju jasno da odgovore na pitanje na koji način doprinose smanjenju karbonskog otiska.

Uticaj i promena. Tražimo rešenja i projekte čiji su kreatori preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća, startap kompanije ili startap neformalni timovi, koji doprinose smanjenju karbonskog otiska i pomažu drugima da izvrše zelenu tranziciju. Da uvođenjem novih proizvoda, usluga ili novina u internim poslovnim procesima zabeleže i dobiju veću efikasnost uz manju potrošnju resursa i energije, da utiču na čistije okruženje, vazduh ili zemljište na prostoru na kome se proces proizvodnje odvija.

Izvodljivost. Tražimo rešenja i projekte koji imaju jasan plan potrebnih resursa i sredstava za ostvarenje. Želimo da pomognemo čitavoj zajednici što pre, zato tražimo one koji žele da zavrnu rukave i ostvare promene brzo! Potrebno je da rešenja imaju jasan plan potrebnih resursa i sredstava za njihovo ostvarenje. Prednost će imati ona rešenja i projekti čija je realizacija moguća u roku od šest meseci od momenta dobijanja nagrade.

Održivost. Rešenje ili projekat mora da raste sa svojim korisnicima, da bude profitabilno, održivo na duže staze i da postoji plan njegovog daljeg razvoja.

Ako tvoj projekat ili rešenje ispunjava sve navedeno – ovo je prilika za tebe.

Slobodno pitajte!

Kako da se prijavim za Generator ZERØ konkurs?

Jednostavno! Popuni ovaj formular na našem sajtu do 20. decembra 2Ø21. godine do ponoći i PRIJAVI SE!

Da li je potrebno da imam registrovanu firmu da bih se prijavio?

Nije neophodno, konkurs je otvoren za pravna lica i preduzetnike registrovane na teritoriji Republike Srbije. Uslov koji treba da se ispuni je privatna vlasnička struktura. Poziv je takođe otvoren i za startap neformalne timove, koji u slučaju da dobiju nagradu na Konkursu su u obavezi da u roku od 30 dana od dana obaveštenja o nagradi osnuju kompaniju koja će biti dobitnik nagrade i odgovorna za sporvođenje projekta/rešenja a koja će biti u privatnom vlasništvu.

Šta se dešava ako kao neformalni tim osvojimo nagradu?

U slučaju da neformalni tim osvoji nagradu na Konkursu u obavezi je da u roku od 30 dana od dana obaveštenja o nagradi osnuje kompaniju koja će biti dobitnik nagrade i odgovorna za sprovođenje projekta/rešenja a koja će biti u privatnom vlasništvu.

Da li mogu da prijavim već razrađeno postojeće rešenje ili je konkurs samo za nove projekte i rešenja?

Tražimo nova rešenja koja imaju jasan plan potrebnih resursa i sredstava za njegovo ostvarenje. Prednost će imati oni čija je realizacija moguća u roku od šest meseca od momenta dobijanja nagrade. Prijavom na Konkurs Učesnik potvrđuje i da projekat ili predlog rešenja nije do sada realizovan i da ništa vezano za projekat ne predstavlja povredu autorskog prava ili bilo kojeg drugog prava trećeg lica.

generator-zero-logo

Glavna nagrada

generator-winner-logo

2.000.000din

i druge vredne nagrade
Za predlog projekta ili rešenja


Nagrađujemo finaliste

generator-polufinalisti

Medijska promocija i posebne nagrade partnera

Finalisti će biti podržani medijskom promocijom i video materijalima jer želimo da za dobre ideje svi čuju!


Naši partneri će posebno nagraditi pojedine projekte i rešenja

ict mastercard-logo srbija-inovira inicijativa-digitalna-srbija bos-logo netokracija schneider_lio_life bosch-logo otp-lab logo-portfolion

Imaš dodatna pitanja?

Sva dodatna pitanja napiši ovde i mi ćemo ti odgovoriti u najkraćem mogućem roku:
    Partneri projekta Generator ZERØ su: