START
Kako do pobede i zelene promene? Prijavi svoj projekat ili rešenje u par jednostavnih koraka!

Popuni jednostavan onlajn formular. Prijava traje do 31. decembra 2Ø21. godine do ponoći. Od svih pristiglih projekata i rešenja žiri će napraviti uži izbor u skladu sa kriterijumima. Odabrani u uži izbor biće pozvani da pošalju dodatne informacije i da kroz onlajn ili razgovor uživo, bliže upoznaju žiri sa svojim projektom ili rešenjem.

FINALE
Promocija tvog ZERØ rešenja ili projekta

Finalisti će snimiti promotivni video spot u našoj organizaciji i o našem trošku, a njihov prijavljeni projekat ili predlog rešenja će na taj način biti predstavljen na sajtu Generatora, u tradicionalnim medijima, na društvenim mrežama OTP banke i mrežama partnera.

FINALE
Biramo pobednike

Finalisti će na prezentacijama predstaviti svoja rešenja i projekte. Žiri će odabrati pobednika koji osvaja 2 miliona dinara i druge vredne nagrade.

 

KAKVA REŠENJA I PROJEKTE TRAŽIMO?

Biramo i nagrađujemo projekte i rešenja koja doprinose smanjenju karbonskog otiska i bržoj zelenoj tranziciji, bilo kroz svoje proizvode i usluge ili kroz unapređenje svojih poslovnih procesa. Želimo da nagradimo i ona rešenja i projekte kojima je potreban vetar u leđa da bi bili realizovani.

KRITERIJUMI
Rešenja i projekti koje tražimo moraju da budu efikasna i merljiva. Svi smo svesni da je zelena tranzicija neophodna, a rešenja ili projekti moraju jasno da odgovore na pitanje na koji način doprinose smanjenju karbonskog otiska.

Uticaj i promena. Tražimo rešenja i projekte čiji su kreatori preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća, startap kompanije ili startap neformalni timovi, koji doprinose smanjenju karbonskog otiska i pomažu drugima da izvrše zelenu tranziciju. Da uvođenjem novih proizvoda, usluga ili novina u internim poslovnim procesima zabeleže i dobiju veću efikasnost uz manju potrošnju resursa i energije, da utiču na čistije okruženje, vazduh ili zemljište na prostoru na kome se proces proizvodnje odvija.

Izvodljivost. Tražimo rešenja i projekte koji imaju jasan plan potrebnih resursa i sredstava za ostvarenje. Želimo da pomognemo čitavoj zajednici što pre, zato tražimo one koji žele da zavrnu rukave i ostvare promene brzo! Potrebno je da rešenja imaju jasan plan potrebnih resursa i sredstava za njihovo ostvarenje. Prednost će imati ona rešenja i projekti čija je realizacija moguća u roku od šest meseci od momenta dobijanja nagrade.

Održivost. Rešenje ili projekat mora da raste sa svojim korisnicima, da bude profitabilno, održivo na duže staze i da postoji plan njegovog daljeg razvoja.

Ako tvoj projekat ili rešenje ispunjava sve navedeno – ovo je prilika za tebe.

Slobodno pitajte!

Kako da se prijavim za Generator ZERØ konkurs?

Jednostavno! Popuni ovaj formular na našem sajtu do 31. decembra 2Ø21. godine do ponoći.

Da li je potrebno da imam registrovanu firmu da bih se prijavio?

Nije neophodno, konkurs je otvoren za pravna lica i preduzetnike registrovane na teritoriji Republike Srbije. Uslov koji treba da se ispuni je privatna vlasnička struktura. Poziv je takođe otvoren i za startap neformalne timove, koji u slučaju da dobiju nagradu na Konkursu su u obavezi da u roku od 30 dana od dana obaveštenja o nagradi osnuju kompaniju koja će biti dobitnik nagrade i odgovorna za sporvođenje projekta/rešenja a koja će biti u privatnom vlasništvu.

Šta se dešava ako kao neformalni tim osvojimo nagradu?

U slučaju da neformalni tim osvoji nagradu na Konkursu u obavezi je da u roku od 30 dana od dana obaveštenja o nagradi osnuje kompaniju koja će biti dobitnik nagrade i odgovorna za sprovođenje projekta/rešenja a koja će biti u privatnom vlasništvu.

Da li mogu da prijavim već razrađeno postojeće rešenje ili je konkurs samo za nove projekte i rešenja?

Tražimo nova rešenja koja imaju jasan plan potrebnih resursa i sredstava za njegovo ostvarenje. Prednost će imati oni čija je realizacija moguća u roku od šest meseca od momenta dobijanja nagrade. Prijavom na Konkurs Učesnik potvrđuje i da projekat ili predlog rešenja nije do sada realizovan i da ništa vezano za projekat ne predstavlja povredu autorskog prava ili bilo kojeg drugog prava trećeg lica.

generator-zero-logo

Glavna nagrada

generator-winner-logo

2.000.000din

i druge vredne nagrade
Za predlog projekta ili rešenja


Nagrađujemo finaliste

generator-polufinalisti

Medijska promocija i posebne nagrade partnera

Finalisti će biti podržani medijskom promocijom i video materijalima jer želimo da za dobre ideje svi čuju!


Naši partneri će posebno nagraditi pojedine projekte i rešenja

ict mastercard-logo srbija-inovira inicijativa-digitalna-srbija bos-logo netokracija schneider_lio_life bosch-logo otp-lab logo-portfolion

Imaš dodatna pitanja?

Sva dodatna pitanja napiši ovde i mi ćemo ti odgovoriti u najkraćem mogućem roku:


    Partneri projekta Generator ZERØ su: