Stari-zanati-min play
  • SHARE
  • facebook
  • twitter
  • linkedin

Stari zanati

Suština ideje

Želimo da napravimo digitalnu platformu sa ciljem da povežemo zanatlije u Srbiji i pružimo im jedinstvenu mogućnost uz pomoć koje će moći da oglase svoje usluge i proizvode na internetu i na taj način održe svoje poslovanje i dođu do većeg broja kupaca. U pitanju je inovativni prodajni prostor u skladu sa potrebama današnjih potrošača.

Kako ideja pomaže malim i srednjim preduzećima da prevaziđu krizu?

Platforma bi zanatlijama pre svega pružila vidljivost na teritoriji cele Srbije, a kasnije i u inostranstvu. Takođe, opcija online plaćanja će većini zanatlija omogućiti novi način poslovanja, lakšu prodaju i dostupnost njihovih proizvoda u par klikova. Ova opcija je trenutno najpotrebnija, jer proizvode starih zanata i usluge koje nude, potrošači uglavnom povezuju sa nečim nedostupnim i skupim i ovim putem bismo želele da im pružimo inovativnost u njihovoj prezentaciji proizvoda i da privučemo novu publiku. Usluge koje platforma takođe nudi, su pre svega promocija kroz online kanale, a jedan od glavnih ciljeva platforme jeste da zanatlijama ponudi i edukaciju na poljima digitalne pismenosti.

Šta vas je motivisalo da razvijete rešenje?

Želja postoji već duže vreme, s obzirom da jako cenimo zanatski posao. Ne samo što kupujemo različite proizvode i usluge, već se i same time bavimo iz hobija. Smatramo da očuvanje zanata i podrška ovim ljudima, predstavlja pre svega dužnost svih nas koji živimo u ovoj zemlji, jer na ovaj način pomažemo u očuvanju svoje tradicije i kulture. Zato je jedan od osnovnih ciljeva platforme, edukacija zanatlija u poljima koji će im pomoći da unaprede svoje poslovanje.

U tezama

  • Baza – platforma će imati bazu zanatskih radnji sa lokacijama i opisima usluga/proizvoda, i na ovaj način će potrošač vrlo lako moći da pronađe određenog zanatliju u svojoj blizini.
  • Dva smera – prvi je namenjen zanatlijama i omogućiće im da – PRODAJU PROIZVOD ili PODUČE VEŠTINU, a drugi je namenjen potrošačima koji će moći da KUPE PROIZVOD ili NAUČE VEŠTINU. Ovo je najbitnije u pogledu decentralizacije jer će proizvođači iz cele Srbije imati priliku da korisnike svojih usluga imaju bilo gde, a ne samo u mestu u kojem imaju radnju.
  • Blog – mesto koje će biti edukativno-informativno-zabavnog karaktera gde posetioci sajta mogu da se informišu o zanatima, pročitaju intervjue relevantnih osoba iz ove delatnosti, kao i samih zanatlija koji neguju svoje zanate.
  • Interaktivno – na platformi će korisnici moći da ocenjuju proizvode i ostavljaju komentare. Biće vrlo jednostavna za koriščenje, koncizna, sa dobrim alatima pretrage.
  • Edukacija – platforma u svom poslovanju želi da radi i na edukaciji zanatlija na poljima digitalne pismenosti i novim biznis modelima uz pomoć kojih bi održali i unapredili svoje poslovanje.

O timu

Mi smo Milena i Lina. Dve entuzijastkinje sa preduzetničkim duhom. Milena radi kao producentkinja i organizovala je preko 30 uspešnih filmskih festivala. Omiljeni zanati su joj krojenje i šivenje, a u slobodno vreme voli da planinari i isprobava nove recepte. Njena snaga su organizacija, snalaženje u nepredviđenim situacijama i kratki rokovi. Lina je Digital Project Manager, vodi tim i voli marketing. Omiljeni zanati su joj kaligrafija i grnčarstvo, a u slobodno vreme sanjari na javi i šeta sa psom. Njena snaga su digitalni marketing, strategija i kreativno razmišljanje.

Korisni linkovi

https://www.canva.com/design/DAEEZ8uIF3A/4tp3jdFtBQ9G3DDCBrSwDQ/view


Misiju Generatora podržavaju: