15. mesto
promene u 24h 15

Barajevo

Rankom

 332
 5221

Dina Đurđević se priprema da nasledi firmu za proizvodnju bojlera koju je njen otac osnovao 1993. godine. U ponudi već imaju prvu generaciju smart bojlera, koju žele da unapređuju. Međutim, pre toga postoji dosta radnih procesa koji bi mogli da budu pojednostavljeni i automatizovani. Prve ideje kako da to sprovede u delo, Dina je već dobila tokom kreativnih radionica za polufinaliste Generator 2.0 konkursa.

Šta vas je motivisalo da se prijavite na konkurs Generator 2.0?

Samoinicijativno sam nas prijavila na Generator, jer sam, kada sam se pre nekoliko meseci uključila u rad porodične firme, uvidela da treba da načinimo dosta promena kako bismo se prilagodili tržištu na kome je sve dostupno u dva klika.
Ovaj projekat je za mene zahvalnost mom ocu za hrabrost što je započeo svoj biznis i sve što je uradio do sada, jer u ovim godinama shvatam da je napravio veliku stvar. I da ga pošaljem u zasluženu penziju…

Kakvu viziju za digitalnu transformaciju imate?

Volela bih da najpre unapredimo sajt i onlajn kupovinu, koja još nije zaživela, možda zbog specifičnosti proizvoda. Imamo ideju za aplikaciju povezanu sa onlajn prodavnicom gde može da se vidi 3D model željenog bojlera i kako bi se on uklopao u prostor: gde ga postaviti, prema visini i širini.

Značajno bi mi bilo da unutar kompanije digitalizujemo interne procese, da direktno putem telefona mogu da prosledim porudžbinu radnicima u proizvodnji i gde bi oni na displeju u svakom trenutku mogli da vide šta treba da se radi.

Isti slučaj je sa automatizacijom servisiranja, koja bi unapredila komunikaciju sa kupcima. Softver u koji bi, putem onlajn formulara, kupac ili ja popunjavali serviseru koje poslove bi trebalo da obavi, bilo da je reklamacija, montaža novog bojlera ili menjanje grejača, a da on po tome pravi rutu gde i kada će da stigne narednih dana i da preciznije obavesti kupce kada mogu da ga očekuju.

O kompaniji

Rankom se bavi proizvodnjom bojlera za kuhinje i kupatilo, kao i hidroforskih posuda za izvlačenje vode iz bunara. Lansirali su i pametni bojler na čijem displeju ljudi sami mogu da kontrolišu potrošnju vode i struje, odnosno podešavaju temperaturu.

Kompaniju je osnovao Ranko Đurđević 1993. u Barajevu, a veliku pomoć tada pružio mu je otac, koji je svoje dugogodišnje iskustvo uložio u pravljenje mašina i presa na kojima se i danas proizvodi. Čak su prvi modeli Rankom bojlera nosili njegovo ime.

Pre nekoliko meseci firmi priključila se Rankova ćerka Dina Đurđević, filolog po obrazovanju, i priprema se da nasledi porodični biznis.

Glasajte za svog favorita!

Projekat sa najviše glasova osvaja nagradu publike – digitalnu transformaciju! Možete glasati jednom dnevno svakog dana do 5. aprila u 12h.

Broj glasova 332

Barajevo

Korisni linkovi

Web

Misiju Generatora podržavaju:

Glasajte za svoje favorite!

Možete glasati jednom dnevno, svakog dana do 5. aprila u 12h.